::::::::::::: ReMark reclame: belettering en decoratieve buitenreclame. Wij leveren en plaatsen reclameborden,kleefletters,belettering,soandoeken,displays,zelfklevers,zandstraalfolie,windowfilm,...
 
     
 
 

Vanzelfsprekend kunt u het grafisch ontwerp aan onze diensten overlaten, maar indien u liever zelf de opmaak van uw computergesneden kleefteksten verzorgt dient u hierbij rekening te houden met volgende richtlijnen.

Als algemene richtlijn kan worden gesteld dat wanneer in de zelfklever een groot aantal verschillende kleuren voorkomen of de te snijden illustratie erg ingewikkeld is, u best de voorkeur geeft aan een digitale print op zelfklevende vinyl omwille van kostenbesparing. Eenvoudiger toepassingen zoals kleefletters of logo’s kunnen best uitgesneden worden uit gekleurde zelfklevende vinyl. De kwaliteit en duurzaamheid van laatstgenoemde is zonder twijfel superieur aan die van een digitale print, om het nog niet te hebben over de productiekosten die aan digitaal printen verbonden zijn. Maar om technische redenen kan niet alle werk gerealiseerd worden door middel van snijmachines en precies in deze gevallen kunnen digitale prints op zelfklevende vinyl een oplossing bieden.

Productiekosten? De uiteindelijke kostprijs van uw belettering wordt in hoofdzaak beïnvloed door volgende factoren: de afmeting van de kleeftekst, het aantal gebruikte kleuren, het aantal identieke exemplaren, de duurzaamheid van de gebruikte vinyl, de aard van de toepassing en de moeilijkheidsgraad van de te snijden illustratie/kleeftekst.

Techniek? Om uw teksten en/of logo’s te laten uitsnijden met behulp van een computergestuurde snijplotter moet de digitale opmaak omgezet worden naar snijpaden voor de snijmachine. De contouren van de letters moeten als het ware omschreven worden met behulp van krommes, lijnstukken en vectoren. Doorgaans worden dergelijke object-oriented files gecreëerd aan de hand van tekenprogramma’s zoals: Adobe Illustrator, Macromedia Freehand, Corel Draw, etc.... De meest gekende file extenties voor documenten die hiermee aangemaakt worden zijn: .ai,.eps, .cdr, (.pdf). Indien u zelf aan de hand van deze software uw kleefttekst/-illustratie wenst te ontwerpen houdt u best rekening met een aantal tips om een vlotte verwerking ervan op de snijcomputer mogelijk te maken.

Tekeningen / teksten opslaan als EPS bestand:
De beste resultaten bekomt u wanneer u kunt gebruik maken van het programma Adobe Illustrator. Wanneer u de vector (eps)-file gaat opslaan hoeft u geen rekening te houden met de beeldresolutie (dpi), noch met de bestandsgrootte. De software maakt bij vergroten/verkleinen gebruik van rekenkundige algoritmes, die ervoor zorgen dat de tekst altijd haarscherp blijft ongeacht de afmeting ervan. De bestandsgrootte is vrij klein en blijft vrijwel gelijk bij het vergroten/verkleinen, wat het e-mailen van files eenvoudig maakt.

Converteer alle teksten (fonten) naar curves. Wij beschikken immers niet over alle bestaande lettertypes.
Hiervoor selecteert u in het tekenprogramma alle teksten (met behulp van een selectie’tool’) en past u de opdracht “maak contouren” of “convert tot curves” toe. Op die manier verwijdert u ingesloten verwijzingen ivm fontinfo en creeert u een ‘vlakke’ lijntekening aan de hand van een getypte tekst. Opgelet: vanaf deze stap kunt u de tekst niet meer editeren met de tekstcursor.

Files die opgemaakt werden met layoutprogramma’s zoals Adobe PageMaker, InDesign of QuarkXPress kunnen niet verwerkt worden door een computergestuurde snijplotter. U maakt best gebruik van eerder genoemde tekenprogramma’s. Ook gekende tekstverwerkers zoals Microsoft Word of andere toepassingen uit het Office gamma zijn ongeschikt om digitaal aan te leveren.

Zorg steeds voor een zuivere printout op schaal. Bij conversie van bestanden kan gemakkelijk iets foutlopen. Met een goede printout bij de hand kunnen foutjes of misverstanden tijdig opgemerkt worden.

Media info: U kunt bestanden aanleveren op MAC en PC high density 3-1/2” diskettes, MAC en PC Iomega Zip disks, en CD’s. File compressie kan door middel van Alladin Stuffit of WinZip.

E-mailen van bestanden is mogelijk zolang u de maximale filesize van 2 MB niet overschrijdt.